Kuopion Hautaustoimisto Niiranen - Yritys ja historia

Aleksanteri Niiranen syntyi Karjalassa Salmin kylässä vuonna 1927. Evakkona hän päätyi puusepän oppiin Kiteelle jossa oppi huonekalujen sekä arkkujen valmistuksen taidon. 1950-luvun alkupuolella Aleksanteri Niiranen ja hänen puolisonsa Sirkka hankkivat pesämunaa yritystoiminnan aloittamiseksi keräämällä ja myymällä muurahaistenmunia. Kuivatuista muurahaistenmunista joita myytiin mm. apteekkiin, sai 4-9 mk kilolta. Vuonna 1953 Aleksanteri ja Sirkka Niiranen perustivat Karttulaan Niirasen hautaustoimiston, tuolloin toimiston yhteydessä oli myös huonekaluliike. Kuopioon yritys siirtyi vuonna 1968 tuolloin yrityksen nimi sai alkuunsa Kuopion Hautaustoimisto.

Aleksanteri ja Sirkka Niirasen elämäntyötä jatkoivat heidän tyttärensä Lea ja Terttu. Yhdessä sisarukset jatkoivat liikkeen pitämistä parinkymmenen vuoden ajan. Lean poismentyä Terttu jäi jatkamaan toimiston pyörittämistä.

Tertun tytär Tiina opiskeli tuolloin ukkinsa Aleksanterin tapaan kädentaitoja. Tiina valmistuikin puusepäksi ja myöhemmin keramiikka- ja lasimuotoilijaksi. Koulujen loputtua hän alkoi kuitenkin kiinnostua enemmän perheyrityksensä toiminnasta, jonka toimintaa hän oli lapsesta asti seurannut sivusta ja astuikin äitinsä oppiin hautaustoimistolle. Näin ollen Tertun yli 25-vuoden kokemus hautausalasta alkoi siirtyä seuraavalle sukupolvelle.

Tänäpäivänä yrityksen johdosta vastaakin jo kolmannessa sukupolvessa Tiina Rautiainen yhdessä puolisonsa Jaakko Rautiaisen kanssa. He ovat lähteneet uudistamaan ja kehittämään perinteikästä Kuopion Hautaustoimistoa, jotta se vastaisi yhä paremmin omaisten toiveita ja vaatimuksia. Uusi, avarampi ja valoisampi toimitila sijaitsee vanhassa tutussa osoitteessa Savonkatu 24:ssä. Kuopion hautaustoimisto Niiranen on myös tunnettu ortodoksi perinteiden osaajana sillä Aleksanteri, Lea, Terttu ja Tiina ovat kaikki kastettu ortodoksiseen seurakuntaan.

Kuopion Hautaustoimisto Niiranen jatkaa toimintaansa surun kohdatessa palvelevana hautaustoimistona nyt jo yli 65-vuoden kokemuksella.

Lea, Sirkka ja Aleksanteri Savonkadun liikkeen avajaisissa.
jaakko
Aleksanteri ja menneiden vuosien hautausauto kalustoa.

 

 

 

 

 

Tänä päivänä käytössämme on monipuolinen ja nykyaikainen hautausautokalusto, joka mahdollistaa erilaisten hautauskuljetusten ja siirtojen järjestämisen. Ladattavalla Pacifica hybrid- hautausautollamme pystymme ajamaan lähialueen siirto- ja saattoajot pelkällä sähköllä ilman CO2-päästöjä. Pacifica hautausautomme mahdollistaa myös ylileveiden ja erikoisarkkujen saaton ongelmitta.  Lancia voyager hautausautossa lähiomaisen on mahdollista kulkea vainajan viimeinen matka arkun rinnalla istuen.

Chysler Pacifica hybrid ladattava - hautausauto

Lancia voayger - hautausauto

 

TÄYDEN PALVELUN HAUTAUSTOIMISTO NIIRANEN palvelee asiakkaita kaikissa hautaukseen liittyvissä asioissa, uusituissa Savonkadun liiketiloissa. TERVETULOA!